Asiatisk rödbetssoppa med kokosmjölk och chili

4 personer

Gör så här:

  1. Skölj rödbetorna och skär av ändarna. Är rödbetorna fina behöver de inte skalas. Skär i mindre klyftor.
  2. Skala och skär löken i mindre bitar. Hetta upp vitlöksoljan i en stor kastrull och fräs löken tills den är mjuk, men inte tagit färg. Tillsätt Tuk-Tuk, rödbetorna och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och låt koka tills rödbetorna är mjuka, cirka 30 minuter. Tiden beror på storleken på rödbetorna.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt kokosmjölken och mixa helt slät. Smaka av med salt.
  4. Häll upp soppan i små skålar och toppa med salladsmix, lite extra chiliflakes och färsk rucola. Servera tillsammans med bröd.

Tips! Servera soppan som förrätt, då räcker den till cirka 8 portioner. Servera gärna med fröknäcke eller nybakat bröd och toppa med räkor för extra lyx.

Ingredienser

Soppa

800 g rödbetor
8 dl vatten
500 ml extra krämig kokosmjölk
1 st gul lök
½ dl vitlöksolja Köp
½- 1 msk av kryddblandningen Tuk-Tuk eller chiliflakes efter smak Köp
1 grönsaksbuljongtärning
Salt

Topping

2 nävar färsk rucola
4 msk salladsmix Köp
Några nypor Tuk-Tuk Köp