Gör så här:
- Skölj rödbetorna och skär av ändarna. Är rödbetorna fina behöver de inte skalas. Skär i mindre klyftor.
- Skala och skär löken i mindre bitar. Hetta upp vitlöksoljan i en stor kastrull och fräs löken tills den är mjuk, men inte tagit färg. Tillsätt Tuk-Tuk, rödbetorna och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och låt koka tills rödbetorna är mjuka, cirka 30 minuter. Tiden beror på storleken på rödbetorna.
- Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt kokosmjölken och mixa helt slät. Smaka av med salt.
- Häll upp soppan i små skålar och toppa med salladsmix, lite extra chiliflakes och färsk rucola. Servera tillsammans med bröd.
Tips! Servera soppan som förrätt, då räcker den till cirka 8 portioner. Servera gärna med fröknäcke eller nybakat bröd och toppa med räkor för extra lyx.