EVENEMANG 

Hos oss på Gunnarshögs Gård har vi ständigt något på gång. Vi vill dela med oss av den kunskap och erfarenhet vi samlat på oss genom åren genom visningar i vår produktion, kallpressning i minipresseriet eller genom att provsmaka och ta del av våra recept. För dig som besökt oss tidigare försöker vi alltid hitta på något nytt men givetvis behåller vi även många guldkorn. Här nedan kan du se våra kommande evenemang samt våra olika visningspaket. Är du mer intresserad av vad som händer på gården titta gärna in på vår Facebook sida här och följ vår vardag. Varmt välkommen till oss!

SOMMARÖPPET 

Gårdsbutiken:
Vardagar kl. 8-17 (mellan 8.00-9.00 har vi öppet för dig som befinner dig i riskgruppen).
Helger kl. 9-16 (mellan 9.00-10.00 har vi öppet för dig som befinner dig i riskgruppen).

Gårdskaféet 22 juni-7 augusti:
Vardagar kl. 11.00-17.00

Löptur med frukost

2/7, 9/7, 16/7, 23/7, 30/7 och 6/8 kl. 8.30.
Vi börjar 8.30 med uppvärmning i boningshusets trädgård och fortsätter ut i närheten av gården ca 6–7 km och avslutar med streching och frukost.
Max 10 pers, 150 kr/pers och tillfälle, anmäl dig till [email protected] 
 

Powerwalk med frukost

2/7, 9/7, 16/7, 23/7, 30/7 och 6/8 kl. 8.30.
Vi börjar 8.30 med uppvärmning i boningshusets trädgård och fortsätter ut i närheten av gården ca 6–7 km och avslutar med streching och frukost.
Max 10 pers, 150 kr/pers och tillfälle, anmäl dig till [email protected] 

Visningar

22 juni–7 augusti har vi visningar för både stora och små besökare.


För små besökare 3–10 år
Mån "Så dina egna frön" kl. 11. Välj bland lantbrukets alla fröer, korn, vete, rapsfrö, linfrö, åkerböna m.fl. och plantera i egna små krukor. Tillsammans med skötselråd får dessa små odlingar följa med dig hem för att med vatten, sol och kärlek kunna fortsätta växa.
Ons "Visning och pressning" kl. 11. Vad händer efter att de små rapsfröna kommer in till oss på gården?! Hur får vi egentligen rapsolja ur de där små svarta fröna? Följ med på en spännande visning och lär mer om raps från frö till flaska. Vi avslutar visningen med att pressa vår egen rapsolja i vår minipress, utomhus.
Fre "Sortera med sopsamlarmonstren" kl. 11. Här på Gunnarshög får vi skräp så som tomma glasflaskor, papper, metallock m.m. Denna dag kommer vi att lära oss mer om källsortering med hjälp av sopsamlar-monstren, vi källsorterar skräp och tittar på vad blir skräpet i nästa liv. Vi avslutar med att pyssla med skräp och bygger vår egen gård som sedan så klart får följa med hem.
Ca 1 timme, samling på innergården, kläder efter väder, 50 kr/barn, köp biljett i butiken, ingen föranmälan.
 
För stora besökare
Mån, ons och fre kl. 14
Fältvisning (utomhus, ej inne i produktionen)
Vi går tillsammans ut i fält och tittar på hur rapsen odlas. Vad är höstraps? Hur långt ner i marken går en rapsrot? Vad odlar vi för sorter? Är det blomman eller fröet vi pressar till raspolja? Vad händer med rapsen när den kommer in till oss? Från frö till flaska. Vi avslutar med att kallpressar vår egen rapsolja och formge vår egen etikett.
Kallpressning av egen rapsolja.
Ca 1 timme, samling på innergården, 50 kr/pers, köp biljett i butiken, ingen föranmälan.


Kom frisk och håll avstånd
Vi har spritstationer och luftigt mellan borden. Max 10 personer i butiken åt gången.
Vi håller öppet så länge vi kan och annonserar nya aktiviteter efter hand så kika gärna in på hemsidan eller sociala medier innan du besöker oss.


Varmt välkommen till oss!