Tarteskal med hallongrädde

Gör så här:

Mixa dadlar och citronolja väl i en matberedare. Tillsätt hackad mandel och kokos och mixa hastigt till en smet. Dela upp smeten i en silikonmuffinsformar eller liknande. Tryck ut smeten så tunt som möjligt i formar t.ex. muffinsformar av silikon eller metallformar. Sätt in i frysen ca en timme.

Smält choklad i vattenbad. Ta ut formarna igen och pensla med smält mörk choklad på insidan av skalen så att de blir täta. Sätt in i frysen igen tills det är dags för servering.

Vispa grädden och tina hallonen i en kastrull. Om det blir mycket vätska av hallonen så sila av den. Vänd sedan ner hallonen i grädden.

Ta fram skalen ca 15 minuter före servering och fyll med hallongrädde. Toppa med några hallon och njut!

Ingredienser

8–10 stycken

5 dl urkärnade dadlar
2,5 dl hackad mandel
2,5 dl kokos
Ca 1 msk citronolja Köp
Smält choklad till pensling

Fyllning

0,5 dl vispgrädde
Ca 200g frysta hallon eller andra bär