Världens bästa tårta

Sätt ugnen på 175 grader. Separera äggvitor och äggulor. Vispa äggvitorna hårt och häll sedan i strösocker och vispa ytterligare en stund. Vispa äggulor, rapsolja och florsocker för sig själv tills smeten har en ljusgul till vit färg.

Blanda bakpulver och mjöl i en separat skål. Vänd ner mjölblandningen och mjölken. OBS! Vispa inte! Smörj gärna lite rapsolja på springfomens kanter och lägg bakplåtspapper i botten. Fördela sedan äggulesmeten, som utgör kakans botten, jämnt i formen.

Fördela marängen ovanpå äggulesmeten och grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter eller tills marängen är gyllene och torr.

Ingredienser

1 form

5 äggulor
1 dl kallpressad neutral rapsolja Köp
2 dl florsocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl Köp
4 msk mjölk

Maräng

5 äggvitor
2 dl socker