Linssoppa med vitlök-, timjan- & chiliolja

Gör så här

1.Skala löken och hacka i mindre bitar. Hetta upp vitlöksolja och timjanolja i en kastrull och stek löken mjukt.

2.Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, chiliolja, krossade tomater, körsbärstomater och linser. Låt fräsa på ett par minuter.

3.Häll på vatten och smula ner buljongtärningar. Låt sjuda på medelvärme i cirka 30 minuter eller tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.

4. Precis innan servering, vänd ner babyspenat och pressa

över saften från en halv citron.

5.Servera men en klick matlagningsyoghurt,

timjanolja och färsk timjan.

Lycka till!

Ingredienser

Soppa

1 1/2 liter vatten
3 ½ dl linser gärna svenskodlade, gula, gröna eller röda
150 g körsbärstomater
2 st gula lökar
1 burk krossade tomater á 390 g
½ dl vitlöksolja Köp
3 msk tomatpuré
2 msk timjanolja Köp
2 msk chiliolja Köp
2 msk paprikapulver
2 grönsaksbuljongtärningar
1 påse babyspenat á 65 g
Saften från ½ citron
Salt
peppar

Topping

Matlagningsyoghurt
Timjanolja Köp
Färsk timjan