Evenemang & Visningar

Hos oss på Gunnarshögs Gård har vi ständigt något på gång. Vi vill dela med oss av den kunskap och erfarenhet vi samlat på oss genom åren genom visningar i vår produktion, kallpressning i minipresseriet eller genom att provsmaka och ta del av våra recept. För dig som besökt oss tidigare försöker vi alltid hitta på något nytt men givetvis behåller vi även många guldkorn. Här nedan kan du se våra kommande evenemang samt våra olika visningspaket. Är du mer intresserad av vad som händer på gården titta gärna in på vår Facebook sida här och följ vår vardag. Varmt välkommen till oss!

Rapsfrossa 30 maj – 2 juni

Varje dag under Rapsfrossan har vi öppet 10 - 16 både i butik och kafé.
Kom och smaka och få med lättlagade recept med hem! Vi har även en rapsinspirerad meny i gårdskaféet, matig lunch och smarriga desserter. I gårdsbutiken har vi bullat upp med vår goda neutrala och smaksatta rapsolja, passa på att köpa med våra säsongssmaker ramslök och krondill och vår nyhet chili lanseras. Vi har också rostad müsli, rapsfrö, egenkokt marmelad, vaktelägg och mycket annat. Våra hudprodukter är baserade på vår kallpressade rapsolja och passar alla i familjen.
Vi har visningar både för stora och små under hela rapsfrossan. Följ med på en av våra populära produktionsvisningar och lär mer om hur vi kallpressar vår rapsolja. Hur många nya frön blir det av ett rapsfrö? Hur långt ner i marken går egentligen en rapsrot?
 
Visning för barn kl. 11.00 ( visning i vår rapsoljeproduktion, anpassad för yngre barn 3-10 år, visningen avslutas i vårt minipresseri med möjlighet att kallpressa sin egen rapsolja och dekorera sin egen flaska)

Fältvisning kl. 12.30 visning för hela familjen, en visning ute i rapsfältet börjar på gårdsplanen där vi hoppar på traktor och vagn som tar oss med ut i fält. Väl ute i fältet tittar vi på rapsens och hur långt den har kommit just nu.
 
Visning för vuxna kl. 14.00 (visning i vår rapsoljeproduktion, anpassad för vuxna och äldre barn, visningen avslutas i vårt minipresseri med möjlighet att kallpressa sin egen rapsolja)
 
På vår innergård finns allt från trampetraktorer för barn till fina veterantraktorer och nyare moderna modeller, allt för den maskinintresserade. Vi har även plockat fram vårt rapshav – ett bollhav fast med rapsfrö.

För våra yngsta besökare har vi leksaker och våra kaniner Thilda och Ville på innergården.

Varmt välkomna!

För företag, föreningar och familjer!

Är du ute efter en aktivitet eller ett utflyktsmål för ditt företag, din förening eller kanske för den där årliga familjesammankomsten? Då tycker vi att ni ska komma hit till oss på Gunnarshögs Gård. Här bjuder vi på en personlig och inspirerande rundtur i produktionen, möjlighet att pressa egen rapsolja, smarrig fika eller lunch i kaféet och chansen att köpa med lite närproducerad matkonst i vår gårdsbutik. Allt paketerat för att passa just dig och ditt sällskap. Ett bokat besök på gården kan se ut så här:

Inspiration- och visningspaketet (minst 10 personer)
Visning av gården och vår rapsoljetillverkning
Pressa egen olja i minipresseriet
Botanisering och provsmakning i gårdsbutiken
Tid: ca 1,5 - 2 timmar

Hela-gården-paketet (minst 20 personer)
Förmiddags- eller eftermiddagsfika eller lättare lunch i gårdskaféet
Visning av vår rapsoljetillverkning
Pressa egen olja i minipresseriet
Botanisering och provsmakning i gårdsbutiken
Tid: 2- 3 timmar
 
Konferenspaketet (minst 20 personer)
Hel- eller halvdagskonferens
Förmiddagsfika, lättare lunch eller eftermiddagsfika i gårdskaféet
Visning av vår rapsoljetillverkning
Pressa egen olja i minipresseriet
Botanisering och provsmakning i gårdsbutiken
Tid: Hel eller halv dag, där längden på visningen anpassas efter önskemål
 
Kontakta Anja Persson [email protected] eller 0414-32003 för pris.
 

Fem gårdar

Välkommen till en heldag fylld av upplevelser. Tillsammans erbjuder våra fem gårdar  (Gunnarshögs Gård, Petersborgs Gård, Örums Nygård, Österlenkryddor och Köpingsbergs vingård) allt det som en utflykt ska innehålla; god mat och dryck, intressanta besök, trevliga gårdsbutiker och ett vackert landskap att njuta av. Vi älskar att välkomna våra gäster och få dela med oss av det bästa vi vet: våra gårdar och det vi brinner för. Vårt program för detta året hittar du här.
För bokning kontakta Maria Larsson på 0411-52 40 80 eller [email protected]